Loro Piana: „Sunt jenat că jacheta noastră de 12 mii de euro este purtată de Putin. Ar trebui să reflecteze asupra masacrului pe care l-a provocat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Pe scena stadionului olimpic din Moscova, liderul rus a îmbrăcat o preţioasă parka din colecţia firmei piemonteze Loro Piana. Pier Luigi Loro Piana spune Republicii: „Susţinem poporul ucrainean cu donaţii, pături şi îmbrăcăminte”.

Imaginea lui Vladimir Putin care, alaltăieri, a vorbit naţiunii de pe scena stadionului din Moscova purtând o jachetă foarte scumpă de la Loro Piana, o companie de top piemonteză din industria modei, a creat firmei din Italia „o oarecare jenă din punct de vedere uman”, mărturiseşte,intervievat de Repubblica, antreprenorul Pier Luigi Loro Piana, care conduce afacerea de familie născuta în Valsesia şi care, în 2013 a fost achiziţionată în proporţie de 80% din portofoliul multinaţionalei franceze de lux LVMH.

Parka îmbrăcată de Putin, peste un pulover alb cu gât care să ascundă vesta antiglonţ, este la vânzare în Rusia pentru aproximativ un milion şi jumătate de ruble, sumă egală cu peste 12 mii de euro. „Grupul din care face parte Loro Piana – continuă antreprenorul – a făcut deja toate demersurile pentru a se distanţa şi a fi solidar cu poziţiile europene faţă de tragedia umană pe care o trăim”. De altfel, de la începutul lunii martie, grupul LVMH, ca şi celelalte branduri europene de lux, şi-au întrerupt furnizările de produse în Rusia şi şi-au închis buticurile pe termen nelimitat.

„Cred că sacoul purtat de Putin este o achiziţie care datează de mai mult timp – spune antreprenorul – dar mai cred că acestea sunt probleme minore în comparaţie cu tragedia unui război. Ca firmă suntem complet solidari cu poziţiile grupului LVMH. Este clar de ce parte am ales să fim. Nu mă simt vinovat pentru acea geacă etalată  pe scenă, dar cred ca Putin ar trebui să reflecteze asupra masacrului pe care îl face împotriva poporului ucrainean. "

Loro Piana, de fapt, sprijină, încă de la începutul atacului rusesc, populaţia ţării atacate, prin donaţii către asociaţii care aduc ajutoare. Compania a trimis, de asemenea, pături şi produse textile în Ucraina pentru refugiaţi şi pentru cei care au pierdut totul în bombardamente. „Sprijinul pentru populaţie, în acest moment, este cel mai important lucru – conchide Loro Piana – Ucrainenii vor avea tot sprijinul nostru moral şi practic”.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite