Lider al grupării mafiote ’Ndrangheta, prins cu ajutorul măsurilor de carantină din Italia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politia italiana arestand membri ai Ndrangheta FOTO EPA-EFE
Politia italiana arestand membri ai Ndrangheta FOTO EPA-EFE

Un membru de rang înalt al organizaţiei mafiote calabreze 'Ndrangheta a fost arestat în Italia cu ajutorul măsurilor de închidere a oraşelor în urma epidemiei de coronavirus după ce poliţia l-a identificat pe suspect fumând într-o casă aparent abandonată, au anunţat vineri autorităţile, potrivit AFP.

Cesare Cordi, în vârstă de 42 de ani, descris de poliţie ca unul din liderii influenţi ai clanului 'Ndrangheta din Locri, sudul Calabriei, este fugar din august când a fost emis un mandat de arestare pe numele său prin ordin judecătoresc.

Datorită străzilor pustii şi a ordinelor de a rămîne în locuinţe aplicate la nivelul întregii ţări din cauza riscurilor ridicate de contaminare, poliţia, care se afla pe urmele lui de zile întregi, l-a descoperit într-o casă din comuna Bruzzano Zeffirio, provincia Reggio Calabria, joi seară.

„Slaba licărire a unei ţigări aprinse – suprinsă prin crăpătura unui oblon - a fost suficientă pentru a le oferi carabinierilor certitudinea că acolo se află omul lor”, a transmis poliţia care a organizat raidul.

Peste 10 persoane conectate cu clanul din Locri au fost arestate în august pentru infracţiuni precum asociere de tip mafiot, extorcare, concurenţă ilegală, transfer fraudulos de bunuri şi posesie şi purtare a armelor în spaţiul public.

'Ndrangheta formată din circa 100 de grupuri organizate concentrate în regiunea Calabria este considerată cea mai puternică organizaţie de crimă organizată din italia. Tatăl fugarului prins a fost şeful clanului Locri înainte de moartea sa în 2007. 

În decembrie autorităţile au efectuat raiduri asupra a trei clanuri relaţionate din cadrul grupării: 300 de persoane au fost arestate.

Tot în contextul măsurilor de coronavirus, poliţia a mai arestat în Calabria un bărbat de 79 de ani şi pe nepotul său care se deplasau cu maşina noaptea, încălcând interdicţia de a rămâne în casă. Poliţiştii le-au percheziţionat maşina după ce aceştia nu au putut spune de ce au plecat din casă: aşa au găsit o pungă cu 200 de grame de marijuana. Au fost reţinuţi pentru trafic şi posesie de droguri, dar şi pentru violarea carantinei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite