Lavrov susține că Ucraina amână negocierile: „Cu cât amână mai mult, cu atât le va fi mai greu”

0
Publicat:

Rusia nu respinge negocierile cu Ucraina, dar o continuă amânare a acestora din partea Kievului va îngreuna posibilitatea unui acord cu Moscova, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru postul de televiziune Rusia-1.

Serghei Lavrov / Foto Arhivă / EPA-EFE
Serghei Lavrov / Foto Arhivă / EPA-EFE

Lavrov a menționat că președintele rus, Vladimir Putin, a clarificat poziția Moscovei în timpul unei întâlniri cu Duma de Stat. „Președintele le-a spus participanților la ședință că noi nu negăm negocierile, dar cei care o fac ar trebui să înțeleagă că, cu cât amână mai mult acest proces, cu atât le va fi mai greu să negocieze cu noi”, a spus ministrul, conform agenției de presă ruse TASS.

Declarațiile lui Lavrov vin în contextul în care Ucraina a reușit să recucerească o treime din regiunea Harkov, 

Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a confirmat că trupele sale se retrag din regiunea Harkov, descriind activitatea drept o „regrupare”. Armata rusă susține că s-a retras din Izium și din orașul Balaklia pentru a „consolida eforturile” pe frontul din Donețk.

De asemenea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus în repetate rânduri că negocierile cu Rusia vor avea loc doar dacă victoriile de pe front vor permite țării să aibă o poziție de importanță majoră în discuții.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite