La cât se ridică daunele aduse infrastructurii Ucrainei din cauza războiului (infografic)

0
Publicat:

Regiunea Donețk a suferit cele mai multe daune.

Daune produse în regiunea Harkov. Foto: t.me/dsns_telegram
Daune produse în regiunea Harkov. Foto: t.me/dsns_telegram

De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei, Rusia a bombardat orașele ucrainene cu toate armele disponibile. Datorită atacurilor inamice, daunele aduse infrastructurii au ajuns la cifre colosale. 

Informația a fost împărtășită de proiectul  UA War Infographics. Daunele directe aduse clădirilor și infrastructurii sunt estimate la 153 de miliarde de dolari. Suma crește însă în fiecare zi.

În ceea ce privește regiunile, regiunea Donețk a suferit cele mai multe daune. Acestea sunt estimate la 38,7 miliarde de dolari. Locul al doilea a fost ocupat regiunea Harkov, unde pierderile au ajuns la 27,8 miliarde de dolari.

Lista celor mai afectate zone a inclus și:

  • Regiunea Lugansk - pagubele infrastructurii cauzate de război sunt estimate la 17,8 miliarde de dolari;
  • Regiunea Zaporijjia - 13,5 miliarde de dolari;
  • Regiunea Herson - 12,6 miliarde de dolari;
  • Regiunea Kiev - 11,2 miliarde de dolari. 

Daunele aduse infrastructurii regiunilor Sumy și Mykolaiv sunt estimate la 5,5 și, respectiv, 5,6 miliarde de dolari. În Regiunea Cernihiv, această notă a ajuns la 3 miliarde de dolari, în Regiunea Dnipropetrovsk  2,9 miliarde de dolari.

În același timp, există două regiuni în care nu au fost înregistrate daune aduse infrastructurii ca urmare a războiului. Acestea sunt regiunile Ternopil și Cernăuți. 

image

Foto: UA War Infographics

Pagube de la război

În decembrie 2023, experții proiectului „Rusia va plăti” ai Școlii de Economie din Kiev au raportat că valoarea daunelor aduse infrastructurii Ucrainei din cauza războiului din ianuarie 2024 a depășit 150 de miliarde de dolari. Această evaluare ține cont și de pagubele cauzate Ucrainei din cauza detonării de către ocupanți a CHE Kakhovskaya în iunie. 

Fondul locativ rămâne pe primul loc în ceea ce privește valoarea pierderilor. Numărul clădirilor rezidențiale deteriorate sau distruse este de peste 250.000 de clădiri, majoritatea fiind case private. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite