Atacurile rusești au provocat daune „colosale” infrastructurii energetice ucrainene

0
Publicat:

Operatorul ucrainean de energie Ukrenergo a declarat, marți, că daunele produse sistemului energetic ucrainean de atacurile lansate de forțele invadatoare ruse sunt „colosale”, însă a respins necesitatea evacuării civililor din orașele cele mai afectate de întreruperile de curent, relatează Reuters, conform Agerpres.

Infrastructura energie Ucraina
Daunele produse sistemului energetic ucrainean de atacurile rusești sunt „colosale”.FOTO Profimedia

Volodimir Kudrițki, directorul executiv al Ukrenergo, a atenționat că ucrainenii s-ar putea confrunta în continuare cu întreruperi îndelungate ale furnizării energiei electrice, însă operatorul rețelei încearcă să asigure condițiile necesare pentru ca cetățenii ucraineni să rămână în țară iarna aceasta. 

Nicio termocentrală sau hidrocentrală nu a rămas neatinsă de bombardamentele ruseşti, iar „amploarea distrugerilor este colosală”, a afirmat Kudrițki. 

În Ucraina există un deficit în producţia de energie electrică. Nu putem genera atâta energie cât pot consumatorii să folosească”, a mai adăugat el. 

Un nou episod de frig este anunțat în Ucraina începând de miercuri, însă ulterior prognoza meteo arată că temperaturile vor crește, ceea ce va oferi condițiile stabilizării sistemului energetic, a mai spus Kudrițki. 

Directorul executiv al Ukrenergo a afirmat că Ucraina are suficiente rezerve de combustibil, constituite încă de dinainte de lansarea invaziei ruse, și se străduie să repare infrastructura avariată de atacuri, sperând să obțină unele piese de schimb din străinătate. 

Fiind întrebat despre propunerile de a evacua civilii din orașele cele mai afectate de întreruperile de curent, Kudrițki a afirmat că sunt „inoportune” astfel de solicitări. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite