La aproape 87 de ani, Papa Francisc și-a amânat întâlnirile din cauza problemelor de sănătate

0
Publicat:

Suveranul pontif, care va împlini 87 de ani luna viitoare, se confruntă de ani buni cu probleme de sănătate și apare în public în scaun cu rotile.

Vaticanul a anunțat că papa Francisc suferă de o inflamație la plămâni
Vaticanul a anunțat că papa Francisc suferă de o inflamație la plămâni FOTO EPA EFE

Papa Francisc a fost nevoit să amâne o serie de întâlniri din cauza unei inflamații la plămâni și a dificultăților respiratorii, a informat Vaticanul luni dimineață.

Matteo Bruni, directorul biroului de presă al Vaticanului, a declarat într-un comunicat că o tomografie a exclus posibilitatea unei pneumonii, dar a adăugat că medicii au introdus o canulă pentru administrarea de antibiotice. Papa a pierdut o parte dintr-un plămân în urma unei boli survenite în urmă cu aproximativ 50 de ani.

Cu toate acestea, comunicatul lui Bruni subliniază: „Starea Papei este bună și stabilă, nu are febră și situația sa respiratorie se îmbunătățește”.

Un ajutor papal, preotul Paolo Braida, a citit mesajul obișnuit de duminică al Papei, în timp ce suveranul pontif a rămas așezat lângă el. Papa părea să aibă respirația tăiată, a tușit la un moment dat și părea a fi într-o stare de sănătate precară, potrivit NBC.

"Dragi frați și surori. O duminică fericită. Astăzi, nu pot apărea la fereastră pentru că am această problemă a unei inflamații la plămâni", a anunțat papa într-o declarație.

Bruni a menționat că unele "angajamente importante" au fost amânate, în timp ce altele de natură administrativă internă, sau cele mai ușor de îndeplinit, vor fi realizate.

Luni, papa Francisc l-a primit la Vatican pe președintele Paraguayului, Santiago Peña Palacios conform programului stabilit.

Papa Francisc, mesaj pentru Gaza

Papa a rămas o voce importantă pe parcursul războiului Israel-Gaza, cerând în repetate rânduri un armistițiu umanitar.

"Ne rugăm ca toți să fie [eliberați] cât mai repede posibil și să ajungă mai mult ajutor umanitar în Gaza și să insiste pe dialog", a spus el în mesajul de duminică. Mesajul a cerut, de asemenea, pace în Ucraina.

De asemenea, Vaticanul a anunțat, sâmbătă, că audiența Papei a fost anulată din cauza unei "gripe ușoare".

Papa Francisc a suferit o operație de hernie în iunie anul acesta. Când un reporter l-a întrebat cum se simte la ieșirea din spital, acesta a răspuns: "Încă în viață".

În 2021, i-a fost îndepărtată o secțiune de 33 de centimetri din intestin din cauza îngustării acestuia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite