Kadîrov, mândru de atacurile cu rachete asupra Ucrainei: „Te-am avertizat, Zelenski”

0
Publicat:

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat luni că este mulțumit 100% de cum se desffășuară operațiunea militară din Ucraina, după ce rușii au atacat cu rachete mai multe orașe. El i-a transmis și un mesaj lui Volodimir Zelenski.

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei / Foto: Arhivă / Profimedia
Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei / Foto: Arhivă / Profimedia

Într-o postare pe Telegram, acesta a precizat că președintele Ucrainei se plânge de atacurile lansate luni de armata rusă și îi sugerează să fugă în Occident.

„Și cum te-ai gândit tu, fraierul-Zelenski: tu poți, dar alții nu pot? Adică timp de opt ani să bombardezi civili, să distrugi infrastructura orașelor din Republicile Populare Donețk și Lugansk... a fost posibil, dar cum ți-a trecut prin cap, că deodată a devenit imposibil pentru alții?”, a notat liderul cecen.

„Te-am avertizat, Zelenski că Rusia nu a început încă, așa că nu te mai plânge de niște lucruri ieftine, mai bine fugi înainte să sosească. Fugi, Zelenski, fugi fără să te uiți înapoi, spre Vest”, a mai scris acesta, potrivit Hotnews.

Ramzan Kadîrov și-a schimbat părerea despre lupta rușilor în război și și-a încheiat mesajul precizând că este: „100% mulțumit de operațiunea militară specială”.

Săptămâna trecută, Kadîrov a criticat comandamentul militar de la Moscova, acuzând că acesta este responsabil pentru căderea orașului Lîman.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, luni, că a lansat atacuri asupra Ucrainei cu rachete cu rază lungă de acțiune fiindcă a săvârșit „acte teroriste” împotriva țării sale și s-a angajat să reacționeze dur dacă bombardamentele vor continua, relatează Reuters.

„Este evident că serviciile secrete ucrainene au comandat, organizat și executat atacul terorist care a avut ca scop distrugerea infrastructurii civile critice a Rusiei”, a afirmat Putin, făcând referire la atacul asupra podului care a avut loc sâmbătă.  

Orașele ucrainene au rămas fără curent electric sau apă și mai multe persoane au fost omorâte în urma atacurilor cu rachete rusești, care au avut loc luni dimineață, asupra a peste 12 orașe. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite