Jurnalistul britanic dat dispărut în jungla amazoniană a fost împuşcat cu muniţie de vânătoare

0
0
Foto Twitter
Foto Twitter

Jurnalistul britanic Dom Phillips şi expertul brazilian Bruno Pereira au fost împuşcaţi cu muniţie de vânătoare, a anunţat poliţia braziliană, potrivit BBC. De asemenea, se precizează că un al treilea suspect a fost reţinut.

Anunţul poliţiei vine la o zi după identificarea rămăşiţelor lui Dom Phillips. Al doilea set de rămăşite este cel al lui Bruno Pereira.

Cei doi bărbaţi au fost văzuţi ultima oară duminică, pe 5 iunie, în timpul unei expediţii în regiunea Javari, în apropiere de frontiera cu Peru şi Columbia. Zece zile mai târziu, rămăşiţele umane au fost găsite după ce un suspect a a condus poliţia la locul unde a îngropat cadavrele.

Suspectul este un pescar din zonă şi a fost prima persoană arestată. De asemenea, şi fratele său a fost arestat la începutul acestei săptămâni, dar a negat orice implicare în crime.

Un al treilea suspect a fost arestat sâmbătă. Acesta s-a predat la o secţie de poliţie din oraşul Atalaia do Norte, scrie Mediafax.

Dom Phillips era un jurnalist britanic în vârstă de 57 de ani şi locuia în Brazilia de mai bine de zece ani. El se afla în zonă pentru a face cercetări pentru o carte.

Bruno Pereira, în vârstă de 41 de ani era expert în triburile izolate din Amazon. Pereira primise ameninţări cu moartea înainte de a pleca în călătorie, au declarat grupurile pentru drepturile indigenilor.

Zona în care cei doi se aflau este cunoscută pentru pentru activităţile ilegale de pescuit, minerit, trafic de persoane şi droguri. În plus, aici există şi numeroase conflictele violente dintre grupurile criminale, agenţii guvernamentali şi populaţia indigenă.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite