Jurnaliştii britanici ironizează coloana oficială a preşedintelui Joe Biden: „Conduc pe partea greşită a drumului” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinele Joe Biden a ajuns în Marea Britanie. Imagine: News.ro
Preşedinele Joe Biden a ajuns în Marea Britanie. Imagine: News.ro

Coloana de maşini în care se afla preşedintele american Joe Biden a fost filmată joi mergând pe partea dreaptă a drumului, deşi în Marea Britanie maşinile circulă pe stânga. Observaţia a fost făcută de un jurnalist britanic, care se amuza de situaţie. Sectorul de drum părea să fie închis, cu garduri de protecţie pe ambele părţi.

„Doar 18 vehicule în coloana preşedintelui Biden de data aceasta, dar conducând tot pe partea greşită a drumului”, a comentat sarcastic jurnalistul Alex Wood de la postul ITV pe Twitter, unde a postat şi un video în care se vede o coloană lungă de maşini oficiale mergând pe partea dreaptă a drumului.

Doar în Marea Britanie şi în fostele ei colonii a rămas practica de a conduce pe partea stângă a drumului.

Potrivit jurnalistului, în coloană se afla şi preşedintele Joe Biden, care se îndrepta spre Carbis Bay, unde urmează să aibă prima întâlnire faţă în faţă cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Alex Wood făcuse aceeaşi observaţie şi miercuri seară, la sosirea lui Joe Biden în Regatul Unit.

joe biden coloana twitter

Preşedintele SUA Joe Biden şi premierul britanic Boris Johnson vor semna un nou acord între cele două ţări, privind comerţul şi apărarea. Acordul se angajează, de asemenea, să combată ameninţările cibernetice şi schimbările climatice şi să pună capăt pandemiei COVID-19. Este primul acord după cel din 1941 (Carta Atlanticului) şi prezintă opt domenii cheie pe care SUA şi Regatul Unit intenţionează să colaboreze, transmite Digi24.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a început miercuri primul său tur de vizite în străinătate, de când şi-a preluat mandatul la Casa Albă. Preşedintele american va avea o săptămână plină – cu vizite în Marea Britanie, discuţii cu Boris Johnson şi cu Regina, primele sale summit-uri NATO şi G7 în calitate de preşedinte şi, în final, o întâlnire cu Vladimir Putin, la Geneva.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite