Jurnali┼čti francezi, oaspe┼úi sub acoperire, la cine exclusiviste cu caviar, ┼čampanie ┼či meniuri fine dining: ÔÇ×Odat─â ce intra┼úi, nu mai exist─â COVIDÔÇŁ

0
0
Poliţia franceză supraveghează respectarea distanţării sociale în Paris FOTO EPA-EFE
Poliţia franceză supraveghează respectarea distanţării sociale în Paris FOTO EPA-EFE

Ministerul de Interne francez a deschis o anchet─â cu privire la cine fine dining ┼či petreceri clandestine organizate ├«n cartiere pariziene selecte dup─â ce jurnali┼čtii unui post de televiziune au fost oaspe┼úi sub acoperire ┼či au realizat film─âri.

Postul privat de televiziune M6 a postat pe Twitter imagini din misiunea sub acoperire pe care au numit-o ÔÇ×caviar, ┼čampanie, meniuri fine dining ale ┼čefilor-buc─âtari. M─â┼čtile sunt interziseÔÇŁ.

Filmul prezint─â cadre dintr-un club privat situat ├«ntr-un ÔÇ×cartier selectÔÇŁ din Paris unde oaspe┼úilor li se spune de la bun ├«nceput c─â pot renun┼úa la m─â┼čti. Loca┼úia secret─â, cu jaluzelele trase, se afla ├«ntr-un bloc.

Un chelner ce vine ├«n ├«nt├ómpinarea reporterului-oaspete se aude spun├ónd-ÔÇ×oamenii care vin aici nu poart─â m─â┼čti. Odat─â ce a┼úi intrat aici, nu mai exist─â COVID-19ÔÇŁ.

Potrivit investiga┼úiei, meniurile ├«ncep de la 160 de euro de persoan─â ┼či ajung la 490 de euro de persoan─â.

├Än clip sunt prezentate imagini ┼či din alt─â loca┼úie unde, de data asta, este vorba de o petrecere de lux. Aici oaspe┼úii au pl─âtit pentru intrare 220 de euro ┼či se s─ârut─â pe obraji.

O femeie din clip afirm─â c─â ÔÇ×s─âpt─âm├óna asta am cinat la dou─â sau trei a┼ča-numite restaurante clandestine - al─âturi de unii mini┼čtriÔÇŁ.

Video-ul a devenit viral pe Twitter fiind distribuit cu hashtag-ul #OnVeutLesNoms, ÔÇ×Vrem numeleÔÇŁ.

Jurnali┼čtii noteaz─â ┼či sanc┼úiunile din Fran┼úa pentru violarea regulilor de carantin─â (├«n care se afl─â Fran┼úa), ceea ce ├«nseamn─â pentru fiecare oaspete: un an de ├«nchisoare ┼či 15.000 de euro amend─â pentru punerea ├«n pericol a vie┼úii cuiva, o amend─â de 135 de euro pentru ├«nc─âlcarea ├«nchiderii pe timp de noapte ┼či al┼úi 135 de euro pentru lipsa m─â┼čtii.

Ministrul francez de interne, G├ęrald Darmanin, a declarat c─â dac─â clipul se dovede┼čte a fi autentic, ÔÇ×ace┼čti oameni trebuie inculpa┼úi ┼či ├«mi imaginez c─â ┼či condamna┼úi pentru organizarea acestor petreceriÔÇŁ.

ÔÇ×├Än mod clar, ├«n cartierele cele mai selecte, regulile sunt identice pentru to┼úi. Nu avem dou─â clase de cet─â┼úeni: cei care au dreptul s─â petreac─â ┼či cei care nu-l auÔÇŁ.

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, ┼či-a exprimat, de asemenea, ├«ngrijorarea cu privire la video ┼či a subliniat c─â ÔÇ×to┼úi mini┼čtrii, f─âr─â excep┼úie, respect─â regulile ┼či niciunul dintre ei nu crede c─â are un fel de aprobare special─âÔÇŁ.

Fran┼úa a instituit un al treilea lockdown ├«ncep├ónd de s├ómb─ât─â, timp de o lun─â. Duminic─â, Fran┼úa avea 5.341 de pacien┼úi COVID-19 interna┼úi la terapie intensiv─â. ┼×colile ┼či magazinele neesen┼úiale au fost ├«nchise, iar carantina de noapte este impus─â ├«ntre orele 19:00 ┼či 06:00.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite