Julian Assange, condamnat la închisoare în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julian Assange în momentul arestării FOTO Guliver Gettyimages Jack Taylor
Julian Assange în momentul arestării FOTO Guliver Gettyimages Jack Taylor

Un tribunal britanic l-a condamnat, miercuri, pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, la un an şi două săptămâni de închisoare pentru că nu a respectat termenii eliberării condiţionate, el ascunzându-se în Ambasada Ecuadorului din Londra acum şapte ani, scrie New York Times.

Julian Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012, după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică.

El a fost arestat pe 11 aprilie după ce Guvernul Ecuadorului i-a retras statutul de azilant şi a permis poliţiei britanice să îl reţină.

SUA au cerut extrădarea sa pentru a fi pus sub acuzare la Washington, unde este acuzat de conspiraţie privind spargerea unui calculator al Pentagonului. Assange este acuzat că a ajutat un membru al armatei să descarce ilegal informaţii clasificate în 2010 despre războaiele din Irak şi Afganistan care au fost ulterior publicate pe WikiLeaks.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite