Judecarea unei bande de proxeneţi români, suspendată pentru "dispariţia" acuzaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi procesul împotriva celei mai mari reţele de prostituţie din Alicante trebuia să înceapă pe 31 ianuarie, acesta va fi suspendat, pentru că 17 din cei 30 de acuzaţi sunt de negăsit.

Judecarea unei reţele române de prostituţie care exploata chiar şi minore în bordelurile din Alicante a fost suspendat, pentru că jumătate din cei 30 de acuzaţi sunt daţi dispăruţi, pe numele lor fiind emise ordine internaţionale de căutare şi arestare, sau au domiciliu necunoscut, scrie La Verdad.

Dispărut după ce a fost extrădat în România, unde este condamnat pentru crimă

Procesul era prevăzut să înceapă pe 31 ianuarie, dar va trebui amânat, pentru că 13 dintre acuzaţi - între care şi liderul grupării - sunt daţi dispăruţi, iar alţi patru au domiciliul necunoscut şi nu pot fi citaţi. Se pare că singurii care sunt localizaţi sunt acuzaţii de naţionalitate spaniolă, între care patronii a două cluburi de noapte-bordeluri din El Altet şi El Rebolledo, care sunt acuzaţi de exploatarea sexuală a unor minore de naţionalitate română, conform dosarului acuzării, întocmit de Procuratură.

Momentan, toţi cei implicaţi se află în libertate provizorie, dat fiind că arestările au fost realizate în 2003. Liderul bandei, Vlad Costel, cunoscut după porecla "Naşul" (El Padrino), a fost extrădat în România, unde avea de ispăşit o condamnare la închisoare pentru crimă, dar, conform surselor din acest caz, a fost eliberat condiţionat şi acum este dat dispărut.

Citeşte pe adevarul.es câţi ani de închisoare riscă "Naşul", cum erau aduse fetele în Spania şi cum erau "pedepsite" acestea dacă încercau să scape.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite