Joe Biden, evacuat din sala de conferinţă, la Glasgow, înainte de a-şi susţine discursul despre metan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden evacuat FOTO CAPTURĂ
Joe Biden evacuat FOTO CAPTURĂ

Joe Biden a fost evacuat de la summitul COP26 de la Glasgow chiar înainte de a susţine un discurs despre strategia privind metanul după ce s-a declanşat o alarmă, relatează Express.

Preşedintele american a fost escortat de urgenta de agenţii secret service dintr-o sală de de şedinţe unde se aflau şi Leonardo DiCaprio si Jeff Bezos. 

Într-un videoclip de pe reţelele sociale, oficialii de securitate pot fi văzuţi împingând înapoi  un număr mare de oameni 

John Glover de la Scottish Business Insider a declarat: „Haos la COP26. POTUS pare să fi fost evacuat după ce a a început să vorbească despre Angajamentul privind metanul. DiCaprio şi ceea ce pare să fie â Bezos sunt în cameră. O portavoce spune mulţimii să se împrăştie. Haos”.

Paris Hashempour a postat şi un videoclip pe reţelele de socializare care arată scenele de la summit. 

Ea a spus: „ Atât de dezorganizaţi la COP26!. Aştept să intru în sesiunea de angajamente privind metanul găzduită de SUA, dar este o nenorocire absolută. Biden a fost alungat de serviciile secrete, nesigur dacă se va întoarce.”

Nu este clar ce a cauzat declanşarea alarmei. 

Zona din jurul locaţiei gazdă, SEC din Glasgow, este clasificată drept „zonă albastră” a Naţiunilor Unite.

Asta înseamnă că e teritoriu neutru, în timp ce ONU va avea propriul personal armat în zonă. 

O prezenţă puternică a poliţiei va înconjura zona şi oraşul pe tot parcursul summit-ului. 

În ciuda incidentului, Biden şi-a ţinut discursul cu privire metan.

În cadrul Planului de acţiune pentru reducerea emisiilor de metan, statele vor căuta să reducă emisiile de metan cu 30%. 

„Împreună ne angajăm să ne reducem colectiv metanul cu 30% până în 2030 şi cred că probabil am putea trece dincolo de acest nivel. Astăzi sunt aproape 100 de ţări care ni s-au alăturat.. Aceasta reprezintă aproape jumătate din emisiile globale de metan”, a spus preşedintele SUA.

Biden a subliniat că asta va ajuta nu numai la combaterea schimbărilor climatice, ci şi la îmbunătăţirea sănătăţii, la reducerea pierderilor de recolte şi la reducerea poluării.”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite