Iulia Timoşenko are o boală misterioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în detenţie din 5 august, suferă de o maladie necunoscută.

Despre boala misterioasă de care suferă Iulia Timoşenko a vorbit avocatul ei, Iuri Suhov. „Au apărut nişte simptome îngrijorătoare care nu seamănă niciunei boli cunoscute", a declarat Suhov în cadrul unei audierii la care era prezent şi fostul premier.

Are vânătăi pe tot corpul

„Din motive necunoscute, i-au apărut un fel de vânătăi pe tot corpul", a confirmat şi adjunctul opozantei, Oleksandr Turcinov. „Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko s-a deteriorat brusc" miercuri, într-o asemenea măsură încât nici „nu putea să iasă nici măcar la plimbări scurte în curtea închisorii", a declarat el. Avocatul i-a cerut judecătorului Rodion Kireev, care se ocupă de cazul fostului premier, acuzat de abuz de putere, să permită medicului ei să o examineze şi să-i recolteze sânge.

„Din motive necunoscute, i-au apărut vânătăi pe tot corpul", Oleksandr Turcinov, adjunctul lui Timoşenko

Se teme de medicii închisorii

Judecătorul a declarat că cererea va fi examinată conform legii, iritând-o pe Timoşenko, care i-a strigat că „Ăsta nu e tribunal, ci justiţie sumară!". Judecătorul a fost informat că acuzata a refuzat să-i fie recoltat sânge la unitatea sanitară a centrului de detenţie. „Nu-mi las viaţa şi sănătatea pe mâinile acestei puteri", a replicat Timoşenko.Fostul premier ucrainean este judecată de la 24 iunie pentru depăşirea atribuţiilor sale de premier, în 2009, când a autorizat, fără aprobarea Guvernului, semnarea de contracte pentru importul de gaze naturale ruseşti la un preţ prea mare şi dezavantajos pentru Kiev.

Citiţi şi
VIDEO Iulia Timoşenko, din închisoare: "Îmi este frică să nu fiu omorâtă"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite