Italienii, revoltați de noile biruri. Localurile taxează până și cuburile de gheață din băuturi

0
Publicat:

Italienii își arată furia pe rețelele sociale că zilnic se confruntă cu costuri neașteptate.

Gheața a fost trebută pe nota de plată FOTO: salerno.corriere.it
Gheața a fost trebută pe nota de plată FOTO: salerno.corriere.it

Episodul din Santa Marina, în Golful Policastro: pe chitanța pentru o Coca Cola și o citronetă, s-a adăugat și costul gheții

În Golful Policastro, în provincia Salerno din sudul țării, apa costă mai mult decât benzina. Mai ales dacă este solidificată.

Asta reiese din documentul fiscal emis de un bar din satul balnear Policastro Bussentino din comuna Santa Marina și postat pe rețelele de socializare de un cetățean din Vallo di Diano, care se adaugă la colecția de chitanțe estivale "supraevaluate" și care atestă cum inflația și costurile neprevăzute pentru servicii și altele asemenea sunt acum o constantă la orice latitudine.

Din chitanță - așa cum s-a întâmplat și într-un caz similar în Puglia în luna mai a anului trecut - se poate observa că la prețul Coca Cola și al citronadei s-a adăugat costul de 0,50 cenți pentru gheața adăugată în pahar.

Băuturile răcoritoare, care costau 2,50 euro, au înregistrat astfel o creștere de 20%, ceea ce a dus prețul final la 3,00 euro. Chiar și în Cilento, zona din Salerno care se învecinează cu Basilicata, controversa legată de creșterea prețurilor a afectat în ultimele zile accesul la piscine și costurile suportate pentru prânz sau cină în restaurante și pizzerii.

În această vară, un turist din Milano se afla cu bicicleta în zona Lacului Como și a făcut un popas să se răcorească. A fost șocat când a văzut noua de plată după ce a făcut o mică consumație pe terasă. "O plimbare cu bicicleta cu o pauză de cafea în centrul orașului Como... și chitanța din Dubai".

Concret, el a plătit 5 euro pentru o cafea, 16 euro pentru două sticle de apă de jumătate de litru, un suc de fructe de ananas la 8 euro, nota de plată finală  fiind de aproape 30 de euro. ”Nu am vrut să cred”, a spus turistul, scrie affaritaliani.it.

Un consilier regional spune că prețurile de acest gen discreditează întreaga localitate Como.

Nu există nicio justificare pentru a cere 8 euro pentru o sticlă de apă de jumătate de litru. Dimpotrivă, zic mai mult: în acest fel este discreditat întreg oraș, din cauza unor comercianți care profită”, a spus consilierul regional Sergio Gaddi.

 La începutul anului,  o turistă s-a plâns că a plătit 20 de euro pentru o cafea și o apă într-un bar cu vedere la lacul Como: „Nu e ca și cum am fi în Capri...".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite