Ion Jinga: „Românii au ocolit restricţiile britanice privind imigraţia şi au contribuit la construirea Satului Olimpic“

0
0
Mulţi români au contribuit la construcţia Satului Olimpic de la Londra, unde au avut loc competiţiile sportive în vara lui 2012, a subliniat Ion Jinga FOTO Shutterstock
Mulţi români au contribuit la construcţia Satului Olimpic de la Londra, unde au avut loc competiţiile sportive în vara lui 2012, a subliniat Ion Jinga FOTO Shutterstock

Muncitorii români au ocolit restricţiile din Marea Britanie privind imigraţia, declarându-se persoane fizice autorizate, iar Satul Olimpic din Londra nu ar fi fost construit fără ei, a declarat ambasadorul României la Londra, Ion Jinga.

Potrivit cotidianului britanic „The Telegraph“, restricţiile menite să limiteze numărul muncitorilor români şi bulgari au fost inutile, deoarece „este întotdeauna posibil să găseşti un loc de muncă“.

Jinga a declarat că, în ciuda acestor limitări, cei care au vrut să meargă în Marea Britanie au făcut-o, iar Satul Olimpic din Londra nu ar fi putut fi construit fără ei.

În acelaşi timp, ministrul de Externe bulgar a declarat că Marea Britanie ar trebui să le fie recunoscătoare imigranţilor pentru că au ajutat economia ţării.

Jinga s-a referit la construirea Satului Olimpic, în contextual în care cei mai mulţi români care lucrează în Marea Britanie prefer sectorul construcţiilor.

Boris Johnson, primarul Londrei, se află printre cei care au solicitat Guvernului impunerea de noi măsuri.

Un raport al grupului Migration Watch UK a avertizat în ianuarie că 70.000 de imigranţi ar putea sosi în Marea Britanie în fiecare an.

Cu toate acestea, ambasadorul României la Londra susţine că temerile referitoare la această chestiune reprezintă „o falsă problemă“.

„Avem deja un million de români care lucrează şi trăiesc în Spania, un milion în Italia, probabil jumătate de milion în Franţa“, a spus el, adăugând că românii preferă ţările în care se vorbesc limbi romanice.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite