Inventatorul danez Peter Madsen recunoaşte, într-un documentar, că a ucis-o pe jurnalista suedeză Kim Wall

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inventatorul Peter Madsen şi submarinul Nautilus, locul uciderii jurnalistei Kim Wall FOTO Sky News
Inventatorul Peter Madsen şi submarinul Nautilus, locul uciderii jurnalistei Kim Wall FOTO Sky News

Danezul Peter Madsen, condamnat în apel, în Danemarca, la închisoare pe viaţă cu privire la asasinarea suedezei Kim Wall, la bordul submarinului său, în 2017, a recunoscut pentru prima oară - într-un documentar difuzat miercuri - că a ucis-o pe jurnalistă, relatează AFP.

Acest inventator în vârstă de 46 de ani - cunoscut în ţara sa după ce a construit submarine şi rachete -, care nu a mărturisit şi care apăra teza unei morţi accidentale, îşi contesta pedeapsa, însă nu a făcut apel împotriva verdictului care-i stabilea vinovăţia, pronunţat în prima instanţă.

„El vrea să pună capăt definitiv (acestui caz) şi speră la o normalizare a condiţiilor detenţiei sale”, a anunţat avocatul său.

La 10 august 2017, Peter Madsen a îmbarcat-o în submarinul său artizanal, în largul Copenhagăi, pe Kim Wall, care plănuia să scrie un reportaj despre aventurile sale. Ea a fost dată dispărută în acea noapte de către partenerul său şi a fost găsită dezmembrată pe mare.

Ministerul Public danez a reţinut violul între capetele de acuzaţie formulate împotriva lui Peter Madsen, însă acesta neagă că a întreţinut relaţii sexuale cu jurnalista.

Potrivit legiştilor, tânăra „probabil” a murit după ce a fost tăiată la gât sau sufocată şi după ce a fost supusă multor atrocităţi.

Procurorii arată, în raportul lor final din septembrie 2018, că bărbatul a legat-o şi a violat-o pe jurnalistă, după care a asasinat-o, într-o faptă premeditată, pentru că a adus la bord, în prealabil, un ferăstrău, şurubleniţe şi corzi pe care le-a folosit pentru a o ataca pe tânără.

„În afară de 10 august 2017, nu am făcut nimic nimănui”, a declarat Peter Madsen.

Această mărturisire nu ridică misterul care învăluie circumstanţele morţii lui Kim Wall.

Acest serial documentar - intitulat „Înregistrări secrete cu Peter Madsen” -, al cărui prim episod a fost difuzat, are la bază peste 20 de ore de convorbiri la telefon între un jurnalist şi asasin, pe care le-a înregistrat fără acordul acestuia.

Asasinul şi-a dat ulterior acordul cu privire la folosirea înregistrărilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite