Intervenție a forțelor speciale italiene după ce pasageri clandestini au încercat să deturneze un vas de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele speciale italiene au intervenit sâmbătă pentru salvarea unui echipaj turc după ce acesta a fost amenințat de pasageri clandestini pe un vas care călătorea spre Franța, relatează The Guardian.

Echipajul turc a reușit să ceară ajutor după ce a fost amenințat cu cuțite FOTO Captură
Echipajul turc a reușit să ceară ajutor după ce a fost amenințat cu cuțite FOTO Captură

13 bărbați și două femei, majoritatea imigranți din Afganistan, Siria și Irak, au reușit să se îmbarce pe vasul de transport sub pavilion turc Galatea Seaways, iar când au fost descoperiți au încercat să deturneze nava ce a plecat din Turcia pe 7 iunie și se îndrepta spre sudul Franței.

Aceștia au încercat să ia marinari ostatici amenințându-i cu cuțitul. O parte din echipaj s-a baricadat în sala motoarelor, iar căpitanul a reușit să ia legătura cu autoritățile turce care apoi au anunțat autoritățile din Italia, întrucât vasul naviga aproape de coastele Italiei.

După aproape șapte ore, forțele speciale italiene, care au intervenit cu elicoptere alături de paza de coastă și poliția, au arestat pasagerii, iar vasul a fost ancorat în portul din Napoli.

Mii de oameni sunt împinși să urmeze rute din ce în ce mai periculoase pentru a evita mijloacele violente ale forțelor de securitate din statele balcanice și împingerile gărzilor de coastă libiene din centrul Mediteranei.

În 2019, o navă comercială a fost deturnată de persoane pe care le salvase în largul Africii de Nord, când a acestora le-a devenit limpede că urmau să fie duși înapoi în Libia, unde solicitanții de azil se confruntă cu traficul de persoane, răpire, tortură și viol.

În februarie anul trecut, autoritățile bulgare au găsit 18 persoane moarte într-un camion abandonat în apropierea satului Lokorsko, la 20 km nord-est de Sofia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite