Instrucțiuni brutale. Ce trebuie să facă soldații ruși dacă riscă să fie luați prizonieri de ucraineni

0
Publicat:

Un bilet postat pe rețelele sociale dezvăluie instrucțiunile deosebit de dure primite de soldații ruși care riscă să fie luați prizonieri de ucraineni.

Biletul cu instrucțiuni pentru soldații rusi FOTO: Twitter
Biletul cu instrucțiuni pentru soldații rusi FOTO: Twitter

O notă găsită într-o uniformă de soldat rus oferă detalii foarte clare despre ce trebuie să facă dacă forțele ucrainene sunt pe cale să-i captureze, scriu jurnaliștii Daily Star.

Soldaților ruși, care riscă să fie capturați în Ucraina, li se spune să se arunce în aer cu o grenadă atunci când soldații ucraineni se apropie de ei.

Descoperirea sumbră, scrisă pe un bilet găsit în interiorul uniformei unui soldat rus (care tocmai se aruncase în aer pe câmpul de luptă) a fost postată pe Twitter.

Jurnaliștii au tradus cu ajurotul Google ceea ce scria pe bilet:

„Ești prizonier?”

Când inamicul se apropie, grenada este scoasă și scoate știftul.”

Pune o grenadă sub vesta de corp sau prinde-ți bărbia.”

„Moartea este mai bună decât rușinea.

O persoană vorbitoare de rusă, citată de Daily Mail, susține însă că informațiile de pe bilet ar fi doar instrucțiuni, nu ordine clare.

Și un video a fost postat de același utilizator de Twitter în care este prezentat un soldat rus urmărit de ucraineni cu o dronă. După ce este rănit, acesta folosește o grenadă pentru a se sinucide, alegând astfel să nu pice în mâinile inamicului.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite