Îngropat de viu 48 de ore lângă soția moartă după cutremurul din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a fost salvat după 48 de ore de groază inimaginabilă, în timp ce numărul morților din Turcia și Siria a ajuns la 11.000, fiind cel mai distrugător cutremur din ultimul deceniu.

Un soț care a fost îngropat de viu alături de soția sa moartă a fost salvat astăzi în Turcia, după 48 de ore de groază inimaginabilă, în timp ce bilanțul victimelor cutremurului de luni din această țară și din țara vecină Siria a depășit 11.000 de morți.

Imagini de la locul salvării din orașul turc Hatay îl arată pe bărbat blocat între o placă de beton căzută, podea și corpul fără viață al soției sale.

În timp ce salvatorii au luminat cu o lumină în limitele ruinei, bărbatul - numit Abdulalim Muaini - este arătat în timp ce se uită întredeschis la ei și întinde o mână.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor cutremurelor ar putea depăși 20.000.

După seismnul uriaș de magnitudine 7,8 pe Richter, un alt cutremur devastator a lovit în Turcia, luni, la prânz. Seismologii l-au estimat la magnitudinea de 7,5. Cutremurele au fost urmate și de un val de replici, care s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. În urma acestora, s-au făcut praf blocuri întregi de locuințe din Turcia și au fost provocate, mai multe distrugeri asupra comunităților siriene deja devastate de peste un deceniu de război.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri