Incidente grave la un raliu în Scoţia: trei persoane au murit, iar cel puţin şase au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei persoane au murit, iar o patra este în stare critică. FOTO: PA
Trei persoane au murit, iar o patra este în stare critică. FOTO: PA

Trei persoane au murit şi cel puţin alte şase au rănite sâmbătă, după ce două maşini au intrat într-o mulţime de spectatori, la un raliu în Scoţia, relatează BBC.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 16.00 (n.r. - 18.00, ora României), în timpul raliului Jim Clark, în apropiere de Kelso, lângă frontiera cu Anglia. Un prim accident a dus la moartea a trei persoane, iar o persoană rănită grav a fost dusă la Edinburgh Royal Infirmary, în stare critică, au precizat autorităţile locale, citate de corespondentul BBC.

Poliţia scoţiană a anunţat că ulterior a avut loc un al doilea accident în urma căruia cinci persoane au fost rănite, ceea ce a dus la oprirea cursei.

Un martor a relatat, într-un mesaj postat pe Facebook, că la faţa locului „se afllă 15 ambulanţe, iar aproximativ 40 de persoane oferă îngrijiri medicale celor răniţi”.

„A fost deschisă o anchetă pentru a investiga acest caz”, a anunţat poliţia locală, într-un comunicat. Berwick & District Motor Club, Border Ecosse Car Club şi reprezentanţii instituţionali Motor Sports Association (MSA) au anunţat că vor coopera deplin cu autorităţile pentru a rezolva cazul de faţă

Raliul poartă numele pilotului scoţian al Formulei 1 Jim Clark, care a murit în 1968, în urma unui accident produs în Germania. Acest raliu durează trei zile şi se desfăşoară pe un circuit auto închis.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite