Incendiu de vegetaţie în Turcia: hoteluri si locuinţe din Marmaris, evacuate

0
0
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Pompierii au încercat vineri să stingă, de la sol şi pe calea aerului, un incendiu de vegetaţie din apropierea unor zone rezidenţiale din sud-vestul Turciei, a anunţat autoritatea forestieră, evenimentul amintindu-le turcilor de incendiile care au făcut ravagii în aceeaşi regiune anul trecut, informează Reuters.

Autorităţile turce au evacuat mai multe clădiri, printre care şi hoteluri, după ce un incendiu de vegetaţie s-a răspândit vineri în zone rezidenţiale din sud-vestul Turciei, conform media locale, informează agenţia DPA.

Cel puţin trei hoteluri şi 13 locuinţe din Marmaris, o staţiune turistică din provincia Mugla, au fost evacuate, potrivit agenţiei locale de ştiri Demirören.

Incendiul din Icmeler a fost adus sub control, a declarat într-un mesaj pe Twitter Ministerul Agriculturii şi Pădurilor din Turcia, oferind imagini cu o aeronavă pentru stingerea incendiilor care arunca apă deasupra unei păduri de pin în flăcări.

Nu au fost înregistrate victime.

Autoritatea regională forestieră din provincia Mugla a anunţat anterior că flăcările, alimentate de vânturile puternice şi de temperaturile care s-au apropiat de 40 de grace Celsius, ameninţau un hotel şi zone locuite din mica localitate cu ieşire la mare Icmeler, în apropiere de Marmaris.

Paza de coastă turcă a asigurat securitatea în golf şi a suspendat traficul pe apă în zona în care avioanele şi elicopterele care participau la o operaţiune colectau apă pentru stingerea flăcărilor.

În imaginile difuzate la televizor se putea vedea fumul negru şi alb care se ridica în apropierea coastei şi se apropia de zonele locuite, observat şi de persoanele aflate pe plaje.

Schimbările climatice induse de activitatea umană cresc riscul de apariţie a valurilor de caniculă şi intensitatea acestora, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Incendiile de vara trecută, dintre care majoritatea au afectat şi regiuni din apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate în Turcia, a indicat anul trecut un serviciu de monitorizare a atmosferei al Uniunii Europene, precizând că zona Mediteranei devenise un punct fierbinte al incendiilor.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite