În sfârşit, SUA au trimis un ambasador în Ungaria. Este producător de televiziune  şi va sosi la Budapesta luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colleen Bradley Bell, noul ambasador al SUA în Ungaria este producător de televiziune
Colleen Bradley Bell, noul ambasador al SUA în Ungaria este producător de televiziune

Noul ambasador al Statelor Unite în Ungaria, Colleen Bradley Bell, va sosi la Budapesta luni, a anunţat joi secretarul de stat ungar pentru diplomaţie economică, Levente Magyar, citat de MTI.

Levente Magyar a declarat pentru postul public de televiziune M1 că Bell va fi întâmpinată cu deschidere şi a adăugat că "discursul politic ungaro-american ar putea primi un nou impuls şi o nouă direcţie, pozitivă", datorită prezenţei sale.

"Dificultările politice nu lasă urme asupra legăturilor economice, care sunt excelente şi dinamice", a adăugat oficialul ungar. Guvernul a semnat contracte strategice de cooperare cu zece companii americane şi, dintre cele mai mari 50 de multinaţionale din SUA, aproximativ 40 sunt reprezentate în Ungaria, a precizat secretarul de stat.

Magyar a mai afirmat că trei investiţii americane vor fi anunţate săptămânile următoare, în valoare de câteva milioane de euro.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat în ultimele luni. Diplomaţia americană a deplâns o "evoluţie negativă" a Ungariei, o ţară membră a NATO, şi a declarat indezirabili în SUA şase oficiali ungari suspectaţi de corupţie, printre care şi şefa Fiscului.

Postul de ambasador al SUA la Budapesta este vacant din iulie 2013, iar preşedintele Barack Obama a nominalizat-o pe Colleen Bradley Bell încă din noiembrie 2013. Însă Senatul american a aprobat nominalizarea sa în funcţia de ambasador la Budapesta abia la începutul lui decembrie 2014.

Colleen Bradley Bell, o producătoare de televiziune de la Los Angeles, lucrează din 2010 ca producătoare pentru Bell-Phillip Television Productions Inc.

Anterior, ea a fost directoare pentru proiecte speciale şi producător asociat şi supervizor de scenarii la televiziunea Bell-Phillip. Ea a fost mandatar general al Consiliului de Administraţie al Centrului pentru Arta Spectacolului John F. Kennedy în perioada 2012-2013, membră a Comitetului Consultativ al Centrului în perioada 2010-2012 şi a fost desemnată preşedinta Comitetului în 2011.

Colleen Bradley Bell, o susţinătoare a mediului, afacerilor sociale şi artelor, a fost nominalizată de cotidianul The New York Times drept unul dintre principalii colectori de fonduri ai campaniei în vederea realegerii preşedintelui american. Ea a participat la Convenţia naţională a democraţilor din 2012 şi a fost membră a Comisiei naţionale de finanţare a campaniei lui Obama.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite