În Bulgaria, din cauza ninsorilor, circulația vehiculelor grele pe autostrăzi a fost interzisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Televiziunii Naţionale Bulgare, zeci de aşezări din partea de vest a ţării au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Ninsorile din Bulgaria au blocat circulația vehiculelor pe principalele autostrăzi ale țării. Potrivit Televiziunii Naționale Bulgare, condițiile meteorologice se înrăutățesc în fiecare minut, ceea ce a forțat autoritățile să restricționeze circulația vehiculelor grele pe autostrăzile țării, iar circulația autoturismelor este, de asemenea, parțial limitată.

În partea de vest a Bulgariei, inclusiv în vecinătatea Sofiei, zeci de așezări au rămas fără alimentare cu energie electrică. Zăpada umedă a deteriorat liniile electrice.

În prezent, echipele de specialiști elimină consecințele a numeroase accidente.

La Sofia, primul meci din liga de fotbal a fost oprit din cauza ninsorilor abundente, iar traficul pe străzile orașului este dificil.

Meteorologii au anunțat anterior un cod roșu de pericole naturale în șase regiuni ale țării: Montana, Vrața, Lovech, Gabrovo, Veliko Târnovo și Ruse, iar în celelalte regiuni a fost anunțată o avertizare portocalie. Prognoza, care promitea averse, ninsori, vânturi puternice, furtuni de zăpadă și zăpadă, s-a adeverit. Se așteaptă o scădere semnificativă a temperaturii aerului și drumuri înghețate.

O avertizare de vreme severă va rămâne în vigoare pentru următoarele 24 de ore. Poliția și serviciile de salvare recomandă evitarea deplasărilor prin țară, sau cel puțin călătoria cu vehicule care nu sunt pregătite pentru a circula în condiții de iarnă, precum și să aibă haine calde și un telefon încărcat pentru a apela salvatorii dacă este necesar.

Weekendul trecut, o furtună de toamnă care a cuprins Bulgaria a dus la moartea a două persoane, iar consecințele ei complete nu au fost încă eliminate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite