Imagini dramatice: un copil blocat sub dărâmături primește apă dintr-un capac VIDEO

0
Publicat:

Filmarea a fost distribuită pe Twitter de primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu, într-un mesaj în care anunță că salvatorii au reușit să-l scoată de sub dărâmături.

Tot mai multe persoane sunt salvate după cutremurul groaznic care au lovit Turcia și Siria luni, 6 februarie. Printre acestea se află și un băiețel, scos de sub dărâmături după o operațiune dramatică.

Ahmet a fost salvat dintre dărâmături FOTO: captură Twitter
Ahmet a fost salvat dintre dărâmături FOTO: captură Twitter

Copilul a fost filmat când primea apă în capacul de la o sticlă, întrucât salvatorii nu puteau ajunge complet la el. Scena a fost filmată de primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu, într-un mesaj în care anunță că salvatorii au reușit să-l scoată de sub dărâmături și imaginile au ajuns pe Twitter.

 „Bravo, Ahmet, haide că mai durează puțin”, îi spun salvatorii în timp ce îi oferă apa din capacul de plastic.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a zguduit în zorii zilei de luni partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost urmat de un altul major, cu magnitudine de 7,6.

Cel puțin 9.057 de persoane au murit, iar altele 52.979 au fost rănite în urma cutremurelor din Turcia, relatează agenția de presă Anadolu. Este vorba de ultimul bilanț cunoscut.

De asemenea, 6.444 de clădiri au fost distruse complet.

Autoritățile sunt presate să intervină urgent, în condițiile în care în unele zone afectate de cutremure temperaturile vor scădea până la minus șapte grade Celsius.

În Siria, ultimul bilanț cunoscut este de 2.662 morți atât în zonele controlate de regimul de la Damasc, cât și în teritoriile stăpânite de rebeli.

Numărul morților în cele două țări se ridică la 11.719, iar cel al răniților la aproape 60.000.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite