Imagini dramatice din buncărele de sub oţelăria Azovstal. Ultimii apărători cer să fie evacuaţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură video / Twitter / Canadian Ukrainian Volunteer
Foto Captură video / Twitter / Canadian Ukrainian Volunteer

Imaginile dramatice din buncărele de sub oţelăria Azovstal din Mariupol arată condiţiile insalubre şi problemele pe care le înfruntă ultimii luptători ucraineni din oraşul-port şi civilii care s-au adăpostit aici.

Unul dintre comandanţii adjuncţi ai Batalionului Azov din Mariupol, căpitanul Sviatoslav Palamar, a afirmat joi că nu ştie exact numărul civililor care s-au refugiat în uzină. Totuşi, el a spus că sunt câteva sute de persoane şi că civilii  se află în buncăre diferite faţă de cele ale soldaţilor.

De asemenea, el a spus că sunt peste 500 de răniţi, care nu au medicamente şi condiţii de tratament. Oraşul-port de la Marea Azov a fost încercuit complet de forţele armate ale Rusiei încă de pe 5 martie, a 10-a zi a războiului din Ucraina.

Imaginile filmate săptămâna trecută în buncărele de sub oţelăria Azovstal arată că oamenii stau în înghesuială, întuneric şi apa este pe terminate.

În plus, videoclipurile care au fost distribuite pe reţelele de socializare săptămâna trecută arată că printre civilii care s-au refugiat în uzina Azovstal se numără şi părinţi cu copiii lor.

Sviatoslav Palamar a spus că soldaţii săi „vor rezista atât cât e nevoie”, chiar dacă apa, hrana şi medicamentele sunt pe terminate. În plus, el a subliniat că predarea nu reprezintă o opţiune pentru soldaţii săi deoarece ei vor fi ucişi dacă sunt luaţi prizonieri de ruşi.

El a făcut apel la comunitatea internaţională să organizeze un culoar umanitar cu garantori care să asigure evacuarea civililor şi apoi a apărătorilor rămaşi în uzina Azovstal.

Tot joi, comandantul Brigăzii 36 de Puşcaşi Marini ai Forţelor armate ucrainene, Serhii Volinski, a cerut să fie evacuaţi printr-o „extracţie”, precum cea folosită în 1940 la Dunkerque, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a evacua trupele aliate prin Canalul Mânecii după ce au fost încercuite de forţele germane.

Ucraina a planificat pentru vineri o operaţiune menită să evacueze civilii care sunt ascunşi în oţelăria Azovstal, unde se află ultimii luptători care apără oraşul-portuar Mariupol, din sudul ţării, potrivit preşedinţiei ucrainene

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite