Imagini cu soldați ruși care se predau în Ucraina, cu steagul alb fluturând pe blindat

0
0

Imagini cu soldați ruși care se predau în Herson, având un steag alb înfășurat pe turela blindatului BMP-2 au fost publicate de Forțele Armate ale Ucrainei. Încolțiți de contraofensiva ucraineană, rușii aleg să capituleze. În acest ritm, spun oficiali americani, recucerirea Crimeei nu mai poate fi ignorată, relatează The Sun.

Soldați ruși în timp ce se predau în Herson Foto captură video Twitter
Soldați ruși în timp ce se predau în Herson Foto captură video Twitter

Apărătorii Ucrainei sunt încă ținuți la distanță de orașul Herson – singura capitală de provincie capturată de la invazia din 24 februarie, care este încă sub controlul Rusiei.

Ar putea fi recucerită Crimeea

Oficiali americani au declarat că Ucraina ar putea chiar să recupereze Crimeea, dacă armata continuă să avanseze în ritmul actual. Un oficial al SUA a declarat pentru The Telegraph că recucerirea regiunii anexate ilegal de ruși în 2014 nu mai poate fi ingnorată.

Recucerirea Crimeei de către Ucraina este o posibilitate distinctă și nu mai poate fi ignorată”. Dr. Mike Martin, membru la Departamentul de Studii de Război de la King's College din Londra, a declarat: „Ucrainenii au avut o zi grozavă în sud - liniile rusești continuă să se prăbușească, iar trupele să se retragă

Conform sursei citate, forțele lui Putin au primit acum ordin să se retragă, bloggerii militari pro-ruși au dezvăluit că linia frontului s-a prăbușit odată cu pierderea de 2.500 de kilometri păstrați.

Încă trei așezări din Herson au fost eliberate

Președintele Volodymyr Zelensky a susținut că trupele sale au eliberat încă trei așezări în regiunea Herson din sudul Ucrainei și ofensiva lor continuă, relatează Reuters.

Zelenski a spus că cele trei așezări eliberate sunt Novovoskresenske, Novohrîhorivka și Petropavlivka, toate situate la nord-estul orașului Herson.

Marți, Ucraina revendicase deja un avans în nordul regiunii Herson (sud), în timp ce aproape întreaga regiune Harkov (nord-est) pare acum sub control ucrainean, deschizând calea spre cea a Luganskului, un bastion al separatiștilor instalat de Moscova din 2014.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite