Igor Ghirkin, fostul ministru al apărării al Republicii Populare Donețk, anunță că a ajuns pe front

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al apărării al Republicii Populare Donețk, Igor Ghirkin, cunoscut și sub numele Strelkov, care s-a autointitulat „declanșatorul războiului” în Ucraina, a confirmat că a ajuns pe front, scrie publicația rusă Kommersant.

Igor Ghirkin Foto EPA EFE (arhivă)
Igor Ghirkin Foto EPA EFE (arhivă)

Fostul ministru al Apărării al RPD (Republica Populară Donețk) și fost ofițer FSB (serviciile secrete rusești) Igor Strelkov a confirmat că a plecat într-o „operațiune specială”, așa cum numește Rusia conflictul din Ucraina.

Strelkov a scris pe canalul său de Telegram că se află pe front din 14 octombrie. „Din 14.10.2022 în armată ”, a scris Strelkov, confirmând că este pe în Ucraina.

Potrivit șefului serviciilor de informații ucrainene, Kiril Budanov, sabotorul se află deja pe teritoriul ocupat al Ucrainei. Potrivit zvonurilor, aceasta poate fi direcția Herson.

Serviciile secrete ucrainene au anunțat o recompensă de 100.000 de dolari pe capul lui Strelkov.

În plus, personalitățile publice ucrainene sunt gata să plătească cel puțin încă 50.000 de dolari. Strelkov se află pe lista de căutarea internațională ca principal suspect în doborârea avionului malaezian de pasageri MH17 în Donbass, din 2014.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite