Hollande, Merkel şi Putin susţin organizarea unui summit privind situaţia din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez François Hollande, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin au purtat sâmbătă o discuţie telefonică în cursul căreia au recunoscut utilitatea organizarării în săptămânile următoare, a unui summit consacrat situaţiei din Ucraina, potrivit unui comunicat difuzat de preşedinţia franceză, informează AFP.

Şeful statului francez, cancelarul german şi preşedintele rus au abordat situaţia punerii în aplicare a măsurilor adoptate la Minsk în februarie, măsuri cunoscute şi ca „Minsk II” , potrivit comunicatului de la Elysee.

„Ei şi-au reafirmat ataşamentul faţă de aşa-numitul format „Normandia” (Germania, Rusia, Ucraina, Franţa) şi faţă de procesul care nu a făcut posibil decât contacte constante în acest cadru”, a arătat preşedinţia franceză.

De asemenea, Hollande, Merkel şi Putin „au susţinut ferm apelul lansat în favoarea unei încetări totale a focului începând de la 1 septembrie, cu ocazia începerii şcolilor”.

A fost discutată şi problema pregătirii de alegeri în Ucraina, „un pas major în ceea ce priveşte punerea în aplicare a măsurilor de la Minsk”. Liderul de la Kremlin şi-a exprimat îngrijorarea faţă de bombardarea de către autorităţile ucrainene ale oraşelor din Donbass şi de concentrarea trupelor fidele Kievului pe linia de demarcaţie, se arată într-un comunicat al preşedinţiei ruse. 

Putin a subliniat şi încercarea unui dialog direct între Kiev şi liderii separatiştti, precum şi încetarea „blocadei economice” din est. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite