Aliații lui Putin au criticat retragerea rușilor din Lîman: Sunt niște gunoaie

0
0

Susținători ai lui Vladimir Putin au criticat sâmbătă retragerea armatei dintr-un oraș din Ucraina, la o zi după ce președintele rus a afirmat că a anexat regiunea.

Soldații ucraineni au forțat rușii să se retragă din orașul Lîman FOTO Twitter / Defense of Ukraine
Soldații ucraineni au forțat rușii să se retragă din orașul Lîman FOTO Twitter / Defense of Ukraine

Vladimir Putin a semnat vineri mai multe decrete prin care pretindea că patru regiuni din Ucraina fac acum parte din Rusia, într-o mișcare care a fost respinsă pe scară largă de Occident, fiind catalogată ilegală și invalidă.

Cu toate acestea, o zi mai târziu, trupele ucrainene au intrat în orașul Lîman și au forțat armata rusă să se retragă dintr-o zonă pe care Putin tocmai o declarase parte a Rusiei. Lîman este situat în regiunea Donețk.

Într-o postare pe Telegram, Ramzan Kadîrov, liderul din Cecenia și un aliat al lui Vladimir Putin, a declarat că liderii militari ruși au „acoperit" un general „incompetent" care ar trebui „trimis pe front pentru a-și spăla rușinea cu sânge", potrivit The New York Times.

Un alt susținător important al războiului, oligarhul Evgheni Prigojin, a împărtășit sentimentele liderului cecen într-o declarație. Referindu-se la generalii militari ai Rusiei, el a spus: „Trimiteți toate aceste gunoaie desculțe cu mitraliere direct pe front", a relatat The Times.

Presa de stat rusă a relatat că motivul pentru care Rusia s-a retras din Lîman a fost acela că „inamicul a folosit atât artilerie de fabricaţie occidentală, cât şi informaţii din ţările alianţei nord-atlantice", transmite CNN.

Ministrul rus al Apărării, Serghei K. Șoigu, a fost criticat și acuzat în ultima perioadă de eșecuri militare, în special după contraofensivele reușite ale Ucrainei din septembrie.

În urma victoriilor Ucrainei pe front, Vladimir Putin a escaladat războiul prin mobilizarea trupelor, ceea ce a provocat, de asemenea, plângeri și chiar proteste în Rusia, scrie Bussiness Insider.

De asemenea, Vladimir Putin pare să fie în relații instabile cu partenerii internaționali cheie, inclusiv China și India. Vineri, în cadrul unui vot în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite pentru a condamna anexarea „ilegală" a teritoriilor din Ucraina, ambele țări s-au abținut de la vot.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite