Hackerii KillNet ameninţă din nou Occidentul: „30 mai - punctul de întâlnire este Italia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Avertismentul a fost dat pe chatul Telegram al colectivului, despre care italienii cred că este compus din tineri ruşi şi români care vor să facă pe plac Kremlinului.

După atacurile Ddos (Distributed denial of service) care au lovit diverse site-uri instituţionale în ultimele zile, hackerii pro-ruşi ai grupului KillNet ameninţă din nou Occidentul, în special Italia. „30 mai - 05:00 punctul de întâlnire este Italia!”, se arată într-un mesaj postat pe Telegram de colectiv, potrivit Mediafax. 

Anterior, Anonymous a făcut inaccesibil site-ul pro-rus „killnet.ru”, declarând război hackerilor rivali. Parchetul de la Roma a deschis un dosar de anchetă privind atacurile din ultimele zile.

Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, la rândul său, a raportat că atacurile de tip Ddos pot face site-urile indisponibile pentru o anumită perioadă de timp, dar nu afectează integritatea sistemelor.

„Sunt în continuare semne şi ameninţări de posibile atacuri iminente împotriva, în special, a entităţilor publice naţionale, a entităţilor private care prestează un serviciu de utilitate publică sau subiecte private a căror imagine este identificată cu Italia”, au confirmat Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, împreună cu echipa de răspuns la incidente de securitate informatică. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite