Guvernul spaniol a adoptat un proiect de lege controversat care ar urma să permită schimbarea sexului de la vârsta de 14 ani

0
0
Paradă pro-LGTB la Madrid FOTO EPA-EFE
Paradă pro-LGTB la Madrid FOTO EPA-EFE

Guvernul spaniol a adoptat marţi o primă versiune a unui proiect de lege controversat, care autorizează adolescenţii, începând de la vârsta de 14 ani, să-şi schimbe genul, fără un diagnostic medical sau terapie hormonală, declară o sursă guvernamentală, relatează Reuters.

Textul prevede, în schimb, o autorizare din partea părinţilor în cazul minorilor cu vârsta cuprinse între 14 şi 16 ani.

El urmează să fie supus unei consultări publice, înainte să fie reexaminat de către Guvern şi să fie supus unui vot în Congresul Deputaţilor, Camera inferioară a Parlamentului spaniol.

Legislaţia spaniolă autorizează în prezent schimbarea genului, la starea civilă, doar după doi ani de terapie hormonală şi o evaluare psihologică a persoanelor care depun o cerere în acest sens.

Proiectul de lege al Guvernului socialist al lui Pedro Sanchez, care interzice totodată aşa-zisa terapie de conversie, provoacă polemică în Spania.

Activişti transsexuali consideră că proiectul nu merge destul de departe, în timp ce unele asociaţii feministe se opun textului în numele apărării femeilor.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite