Grup de extrema dreaptă, interzis în Germania cu ajutorul SUA

0
Publicat:

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a interzis grupul de extremă dreapta Hammerskins Germany, o măsură pregătită de peste un an cu ajutorul autorităţilor americane, relatează DPA.

Bloc din Berlin vizat de raidurile anti-Hammerskins FOTO EPA-EFE
Bloc din Berlin vizat de raidurile anti-Hammerskins FOTO EPA-EFE

Crew 38, o organizaţie afiliată grupului, precum şi filialele regionale ale Hammerskins sunt, de asemenea, afectate de interdicţie.

Poliţiştii au făcut percheziţii în apartamentele a 28 de membri ai grupului din zece landuri, inclusiv din Berlin şi Bavaria, la primele ore ale dimineţii de marţi, a anunţat Ministerul german de Interne.

Grupul acţionează împotriva ordinii constituţionale şi împotriva ideii de înţelegere internaţională, iar scopul şi activităţile sale sunt contrare dreptului penal, a precizat Ministerul de Interne de la Berlin în justificarea deciziei.

Concertele organizate de grup au fost folosite pentru a-şi răspândi ideologia extremistă şi printre persoanele care nu sunt membre ale organizaţiei, a subliniat sursa citată.

Conform Ministerului german de Interne, guvernul federal şi landurile au colaborat timp de peste un an pentru a pregăti interdicţia. Ele au cooperat, de asemenea, cu autorităţile din SUA în acest sens.

Acest grup neo-nazist german este o ramură a organizației de adepţi ai supremaţiei albilor Hammerskins creată în SUA şi există în Germania de la începutul anilor 1990.

Conform Ministerului german de Interne, Hammerskins este cea de-a 20-a organizaţie extremistă de dreapta interzisă în Germania până în prezent, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite