Noile uniforme propuse armatei ruse, criticate dur: „Au arome de fascism ce amintesc de 1940”

0
0
Foto Twitter
Foto Twitter

Mai multe fotografii cu noile uniforme propuse armatei ruse au fost postate pe reţelelor de socializare, iar numeroşi internauţi au remarcat asemănarea acestora cu uniformele folosite de unele trupe germane în anii 1940.

„Mai crede cineva că Moda de Toamnă are arome de fascism ce amintesc de 1940?”, a scris pe pagina sa de Twitter şi Jason Jay Smart, un analist şi consultant politic american care a lucrat de-a lungul anilor în mai multe foste state sovietice, printre care Rusia, Ucraina şi Republica Moldova.

Acesta a mai spus şi că uniformele au fost create de Institutul de Artă Industrială din Moscova, una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din domeniul artelor în Rusia, scrie Hotnews.

În anul 2010, Smart a fost declarat o persoană „non-grata” pe viaţă, deoarece a oferit consultanţă opoziţiei democratice din ţară.

Uniformele naziste purtate în anii 1940 au fost confecţionate de creatorul german de modă, Hugo Boss. Casa de modă fondată de acesta şi-a cerut scuze în 2011 pentru consexiunile sale cu regimul lui Adolf Hitler.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite