GREXIT. Premierul grec anunţă organizarea unui referendum pe 5 iulie, referitor la propunerile creditorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia va organiza la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor creditorilor săi internaţionali, a anunţat vineri seară premierul grec, Alexis Tsipras, informează Sky News, citat de Mediafax.

Tot vineri seară, ministrul grec de Finanţe, Yanis Varoufakis, a declarat că Grecia şi creditorii săi au „datoria” de a ajunge la un acord în cadrul reuniunii Eurogrupului, care va avea loc sâmbătă, la Bruxelles. Conform MarketWatch, creditorii Greciei intenţionează prelungirea cu cinci luni a programului de salvare a ţării, precum şi acordarea unor noi fonduri în valoare de 15,5 miliarde de euro.

Publicaţia The Guardian a relatat că documentele au fost înaintate joi miniştrilor de Finanţe din zona euro, care le vor analiza înainte de reuniunea de sâmbătă a membrilor Eurogroup. Conducătorii greci şi reprezentanţii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi Fondului Monetar Internaţional trebuie încă să cadă de acord asupra programului de reforme pentru deblocarea finanţării.

Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de salvare în valoare de 240 de miliarde de euro. În lipsa fondurilor, Grecia riscă să nu poată plăti FMI datorii de 1,54 miliarde de euro scadente pe 30 iunie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite