Greierele de casă, noul aliment acreditat pentru comercializare de către Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greieri de casa
Greieri de casa

Greierele de casă este a treia insectă care a fost aprobată pentru consum în UE, după viermele galben uscat şi lăcusta călătoare. Greierele de casă a primit autorizaţie spre a fi consumat atât în formă congelată, uscată sau pudră.

Autorizaţia Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea, scrie Digi24.

Produsele vor fi etichetate corespunzător cu menţionarea posibilelor reacţii alergice.

Potrivit Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale şi constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume.

De asemenea, insectele au fost indentificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziţia spre un sistem alimentar mai sustenabil.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite