Greierele de casă, noul aliment acreditat pentru comercializare de către Comisia Europeană
0![Greieri de casa](https://cdn.adh.reperio.news/image-c/c494763c-8d6f-424d-8253-d60ee69df93c/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D700%26h%3D750%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Greierele de casă este a treia insectă care a fost aprobată pentru consum în UE, după viermele galben uscat şi lăcusta călătoare. Greierele de casă a primit autorizaţie spre a fi consumat atât în formă congelată, uscată sau pudră.
Autorizaţia Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea, scrie Digi24.
Produsele vor fi etichetate corespunzător cu menţionarea posibilelor reacţii alergice.
Potrivit Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale şi constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume.
De asemenea, insectele au fost indentificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziţia spre un sistem alimentar mai sustenabil.