Grecia: Membru al Guvernului care abia depusese jurământul şi-a dat demisia din cauza unor comentarii rasiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexis Tsipras asistă la depunerea jurământului noului cabinet. 23 septembrie 2015 FOTO AP
Alexis Tsipras asistă la depunerea jurământului noului cabinet. 23 septembrie 2015 FOTO AP

La doar câteva ore după ce şi-a luat în primire noua slujbă, un viceministru din noul guvern de stânga al premierului grec Alexis Tsipras şi-a dat demisia din cauza unor mesaje postate pe o reţea de socializare. Mesajele au fost considerate rasiste şi antisemite, notează Associated Press (AP).

Dimitris Kammenos, viceministru pentru infrastructură, şi-a depus demisia miercuri seară, la doar câteva ore după ce Guvernul format de Alexis Tsipras depusese jurământul. 

Kammenos, 49 de ani, este membru al Parlamentului din partea Grecilor Independenţi, un mic partid de dreapta care s-a alăturat noii coaliţii de guvernământ după alegerile generale ce au avut loc duminică.

Fostul viceministru a postat comentarii pe contul de Twitter (care acum a fost şters) în 2014 şi 2015. Aceste postări sunt investigate, în urma unei sesizări, de divizia cibernetică a poliţiei. Kammenos a declarat că, la gestionarea contului, au colaborat membrii personalului său.

Demisia lui Kammenos reprezintă un începutu ruşinos pentru Tsipras care a înregistrat o victorie confortabilă duminică, dar care acum se confruntă cu o provocare mare în implementarea termenilor duri din noul acord internaţional, conchide AP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite