Graham Furey despre Dacian Cioloş: "Va avea o influenţă considerabilă în deciziile Bruxellesului"

0
0
Dacian Cioloş, noul comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală
Dacian Cioloş, noul comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală

Recomandarea PE a lui Dacian Cioloş în calitate de nou comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală este o problemă critică pentru fermierii locali, a declarat Graham Furey, preşedintele Uniunii Fermierilor din Ulster, pentru revista Farming Life, după audierea comisarului desemnat în Comisia pentru agricultură a PE, pe 15 ianuarie.

Numirile politice de la Bruxelles pot părea, de multe ori, îndepărtate de agricultura familială din Irlanda de Nord, dar, de fapt este foarte important că deciziile vor fi luate la Bruxelles, în următorii ani, iar noul comisarul european pentru agricultură va avea o influenţă considerabilă în această privinţă şi legat de bunăstarea fermelor din Irlanda de Nord, a afirmat Furey pentru revista săptămânală nord-irlandeză Farming Life.

Citiţi şi:

Dacian Cioloş a primit aviz pozitiv în comisia de agricultură a PE

Dacian Cioloş, de la spanacul din Pericei la agricultura europeană

Preşedintele Uniunii Fermierilor din Ulster (UFU) a subliniat că noul comisar va avea mai multe probleme importante în ''coşul său''.

Prima sarcină va fi de a asigura un buget puternic pentru Politica Agricolă Comună (PAC) în viitoarele negocieri bugetare ale UE. Ştim cu toţii cât de critică este Plata Unică pe Exploataţie pentru întreprinderile agricole locale şi avem nevoie de noul comisar pentru a proteja bugetul PAC, a precizat Furey.

De asemenea, au început discuţiile cu privire la următoarea reformă a PAC, din 2013, iar distribuirea echitabilă a plăţilor de sprijin va fi o parte critică a acestor discuţii, a mai arătat preşedintele UFU.

Comisarul desemnat a avut o prestaţie competentă în cursul audierii din 15 ianuarie din PE şi am fost liniştiţi să-l auzim că va depune toate eforturile pentru a asigura un buget adecvat al PAC şi menţinerea plăţilor directe, în vederea asigurării stabilităţii financiare pentru agricultori şi pentru a aborda problemele vizând siguranţa alimentară, este de părere Furey.

Farming Life aminteşte că Dacian Cioloş este un fost ministru al agriculturii din România, de formaţie inginer horticol şi, începând din 2000, membru al Grupului din Bruges - un think tank european independent de analize şi propuneri privind agricultura europeană şi dezvoltarea rurală.

Maurice Maxwell, reprezentantul Comisiei Europene în Irlanda de Nord, a confirmat pentru publicaţia nord-irlandeză că Cioloş este un expert în agricultură: Este un inginer horticol şi a petrecut întreaga viaţă profesională in domeniu, mai ales ca ministru al agriculturii în România, în perioada 2007-2008. Pe parcursul celor trei ore de audiere a sa, în Parlamentul European, domnul Cioloş a fost capabil să-i convingă pe deputaţii din întreg spectrul politic de competenţa sa în calitate de comisar european. Va aduce o mare experienţă în portofoliul agriculturii, a afirmat Maxwell, potrivit Farming Life.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite