Germania, Polonia și Cehia înființează un grup de lucru privind imigrația ilegală

0
Publicat:

Polițiile din cele 3 țări vor colabora pentru a combate migrația ilegală și pentru a identifica rutele traficanților.

Nancy Faeser, ministrul german de Interne FOTO: facebook
Nancy Faeser, ministrul german de Interne FOTO: facebook

Germania, Polonia și Republica Cehă înființează un grup operativ comun pentru a combate "infracțiunile inumane de contrabandă" și imigrația ilegală, a anunțat vineri ministrul german de interne Nancy Faeser, potrivit politico.eu.

"Împreună, vrem să distrugem afacerea crudă a bandelor de contrabandiști care obțin profit maxim de pe urma situației dificile a oamenilor și le trec ilegal granițele într-un mod care le pune viața în pericol", a declarat vineri Faeser într-un comunicat.

"De aceea, am convenit acum să intensificăm patrulele comune ale forțelor de poliție de acolo cu poliția noastră federală și pe teritoriul ceh și polonez", a adăugat ea.

Grupul operativ comun - pe care Faeser l-a coordonat împreună cu ministrul ceh de interne Vít Rakušan și cu ministrul polonez Mariusz Kamiński - va fi condus de programul EMPACT al Europol. Polițiile germană, cehă și poloneză vor lucra împreună pe teritoriile fiecăreia dintre ele pentru a reduce imigrația ilegală și pentru a identifica rutele contrabandiștilor.

Aceasta este cea mai recentă încercare a lui Faeser de a controla imigrația ilegală, după ce miercuri a anunțat controale temporare la frontierele Germaniei cu Polonia și Republica Cehă.

Măsura ei vine în contextul în care partidele mainstream din Germania au intrat din ce în ce mai mult în panică și și-au schimbat poziția față de migrație, pe fondul popularității tot mai mari a partidului de extremă dreapta AfD.

Cu alegerile din landul german Hesse săptămâna viitoare, Faeser - membră a social-democraților cancelarului Olaf Scholz și care candidează cu jumătate de gură pentru funcția de prim-ministru al landului Hesse - încearcă să se plimbe în ape sigure. Dacă nu va câștiga alegerile din Hesse, ea vrea să își păstreze postul de ministru de interne al Germaniei, a anunțat ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite