Poarta Brandenburg din Berlin, în culorile steagului Israelului în semn de solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poarta Brandenburg, un important simbol al Germaniei reunificate, a fost iluminată sâmbătă seara în culorile drapelului israelian, în "solidaritate" după atacurile Hamas, a afirmat cancelarul federal, Olaf Scholz, notează AFP.

Poarta Brandenburg în culorile steagului israelian FOTO: Ministerul de Externe israelian Facebook
Poarta Brandenburg în culorile steagului israelian FOTO: Ministerul de Externe israelian Facebook

"În solidaritate cu Israelul", a scris cancelarul german pe reţeaua socială X (fostă Twitter) la fotografia monumentului din Berlin luminat în albastru şi alb, în faţa căreia s-au adunat oamenii după lăsarea întunericului.

Ministerul de Externe israelian a mulțumit public într-o postare pe Facebook pentru mesajele de susținere solidaritate din întreaga lume.

Berlinul "deplânge victimele acestui atac terorist laş şi criminal şi se teme pentru persoanele răpite. Oraşul nostru stă ferm alături de Israel", a declarat la rândul său Senatul Berlinului, organismul care guvernează capitala Germaniei, pe aceeaşi platformă.

Ambasada statului Israel la Berlin a mulţumit Germaniei "pentru acest simbol frumos". "Suntem uniţi împotriva terorismului!", a adăugat misiunea diplomatică, tot pe X.

La Paris, luminile Turnului Eiffel vor fi stinse mai devreme decât de obicei duminică seara "în solidaritate cu victimele israeliene în urma atacurilor comise de Hamas", a indicat primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, pe reţeaua de socializare.

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în plin război după lansarea, sâmbătă dimineaţă, a unei neașteptate ofensive militare a mişcării Hamas care a tras mii de rachete, a infiltrat luptători pe teritoriul israelian şi a luat mai mulți ostatici israelieni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite