Ambasadorul israelian în Franța admite un posibil eșec al serviciilor de informații israeliene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul israelian în Franța, Raphael Morav, a admis că este posibil să asistăm la un eșec al serviciilor de informații israeliene, precum și pregătirea insuficientă a țării sale în fața ofensivei Hamas, în interviuri cu media din Franța, relatează AFP, scrie Agerpres.

Posibil eșec al serviciilor de informații israeliene FOTO Profimedia
Posibil eșec al serviciilor de informații israeliene FOTO Profimedia

Dacă am fi avut o minimă informaţie, am fi luat măsuri pentru a contraataca. Am fi fost pregătiţi. Deci trebuie să fi fost un eşec la nivelul serviciilor de informaţii, nu ascund acest lucru. Acum ce este important este să dăm o ripostă adecvată acestui atac", a declarat diplomatul israelian pe canalul TV BFM.

Ca urmare a acestei surprize, nu am fost pregătiţi suficient, se poate spune deloc", a spus acesta pe postul Europe 1, adăugând că trebuie desprinse învăţăminte", într-un context în care serviciile de securitate israeliene sunt cunoscute pentru eficacitatea lor, notează AFP. „Scopul este să nu se mai repete", a mai adăugat acesta.

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după declanşarea sâmbătă dimineaţa a unei ofensive militare de proporții a mişcării palestiniene Hamas, care a lansat mii de rachete şi a infiltrat combatanţi pe teritoriul israelien, unde a luat şi ostatici.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a indicat, fără a face precizări că "sute" de bărbaţi înarmaţi au pătruns începând de dimineaţă în Israel dinspre Gaza.

Acesta a menţionat că militarii israelieni luptă cu „teroriştii care au invadat" Israelul în 22 de locuri şi observăm o „situaţie gravă implicând ostatici" în două localităţi la est de Gaza, Beeri şi Ofakim.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite