Germania: Martin Schulz o atacă pe Angela Merkel pe tema politicii europene

0
0
Martin Schulz, liderul social-democraţilor germani Foto: EPA
Martin Schulz, liderul social-democraţilor germani Foto: EPA

Mersul pe cont propriu în ceea ce priveşte politicile referitoare la refugiaţi şi atitudinea prea dură în domeniul regulilor bugetare au slăbit poziţia Germaniei, a afirmat duminică Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat la postul de cancelar al Germaniei, notează DPA.

Fostul preşedinte al Parlamentului European a acuzat-o pe Angela Merkel, actualul cancelar federal, că a decis deschiderea frontierelor Germaniei în 2015, când un val uriaş de refugiaţi s-a îndreptat spre vest pe continent, fără consultarea în prealabil a aliaţilor Germaniei din Uniunea Europeană.

Martin Schulz a făcut aceste comentarii în timpul unei conferinţe a partidului său la Berlin, unde a prezentat mai multe propuneri pe care a promis să le implementeze în cazul în care va deveni cancelar. 

El a spus că, dacă va ajunge în fucţia pe care o vizează, va încerca să elaboreze o politică unificată a blocului comunitar pe tema refugiaţilor, adăugând că ţările care au refuzat să primească refugiaţi vor constata o reducere a fondurilor pe care le primesc de la UE. 

„Solidaritatea nu este o stradă cu sens unic“, a afirmat Schulz, care a făcut declaraţii similare şi în trecut.

Liderul social-democraţilor germani l-a atacat şi pe ministrul de finanţe Wolfgang Schäuble pe motiv că slăbeşte unitatea europeană. Schulz a afirmat că faptul că acesta s-a concentrat pe măsurile de austeritate a fost în defavoarea unor ţări precum Grecia, care tocmai ce redus pensiile pentru a 13-a oară de la începutul crizei financiare europene.

Alegerile legislative federale din Germania vor avea loc pe data de 24 septembrie, iar în urma lor va fi ales, în Bundestag, cancelarul Germaniei.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite