Germania îşi mută rezervele de aur din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bundesbank îşi vrea aurul înapoi
Bundesbank îşi vrea aurul înapoi

Banca Centrală a Germaniei, Bundesbank, intenţionează să-şi mute rezervele de aur de la Paris şi să-şi reducă rezervele din SUA  scrie cotidianul german de business Handelsblatt.

Potrivit publicaţţiei germane, Bundesbank intenţionează să recupereze mari părţi din rezervele germane de aur depozitate pentru siguranţă în SUA, Marea Britanie şi Franţa. Acest plan ar urma să fie anunţat în curând. 

Analiştii spun că Bundesbank reacţionează la un raport al Curţii Federale a Germaniei

Rezerva Federală a SUA deţine 45% din cele 3.396 de tone de aur ale Germaniei în timp ce Banca Angliei deţine 13% iar Banca Franţei 11%. Restul se află la sediul Bundesbank din Frankfurt.

Unul dintre membrii consiliului Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele,deja declarase anul trecut că nu mai există motive pentru depozitarea aurului în capitala franceză.

Potrivit acestuia, banca centrală a Germaniei vrea o distribuţie mai echilibrată a rezervelor de aur acasă şi în străinătate.

El a declarat că aurul ţinut acasă nu este imediat disponibil ca garanţie atunci când este nevoie de valute străine. Aurul din New York poate, în condiţii de criză, să fie promis ca garanţie pentru lichidităţi în dolari. La fel pot fi obţinute lichidităţi în lire sterline oferind ca garanţie aurul stocat în Banca Angliei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite