Germania: Frauke Petry, copreşedintă a AfD, anunţă că pleacă din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frauke Petry
Frauke Petry

Frauke Petry, copreşedintă a partidului de extremă-dreapta  Alternativa pentru Germania (AfD), a anunţat marţi că pleacă din partid, la două zile după alegerile legislative federale, în urma cărora acest partid populist de dreapta a devenit a treia forţă din Bundestag (Parlamentul Germaniei), relatează DPA.

Petry a fost dată la o parte, la începutul acestui an, ca principal candidat al AfD în alegeri de către Alexander Gauland şi Alice Weidel, în ceea s-a considerat a fi o amplă dispută între facţiuni de extremă-dreaptă şi altele mai moderate.

Ea a criticat retorica anti-Islam şi anti-imigraţie a conducerii AfD, spunând că aceasta îi îndepărtează pe alegătorii conservatori tradiţionali şi va menţine partidul în opoziţie.

Anunţul de marţi vine după ce Gauland a afirmat luni că este posibilă o scindare a partidului. 

Deocamdată nu este clar dacă Petry, care a câştigat un mandat direct în circumscripţia sa din estul Germaniei, va rămâne în Bundestag ca independentă sau dacă va încerca să formeze o nouă mişcare. 

AfD a obţinut 12,6% la alegerile parlamentare federale de duminică, devenind primul partid cu o astfel de orientare care intră în Bundestag în ultimii 60 de ani. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite