Germania autorizează vaccinarea tuturor adulţilor cu serul anti-COVID-19 al laboratorului AstraZeneca/Oxford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Germania a autorizat vaccinarea anti-COVID-19 cu serul AstraZeneca/Oxford a tuturor adulţilor, indiferent de vârstă, a anunţat ministrul Sănătăţii Jens Spahn.

Autorităţile germane revin astfel asupra deciziei de a limita vaccinarea cu serul britanico-suedez la persoane în vârstă de peste 60 de ani, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Jens Spahn a mai anunţat că ţara sa are ca obiectiv să vaccineze, până la sfârşitul lui august, a adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Guvernul şi regiunile sunt de acord pentru „ca o ofertă de vaccin să poată fi făcută de toţi cei cu vârste de 12-18 ani de acum şi până la finalul lunii august”, a declarat ministrul, care se bazează pe o autorizaţie a vaccinului Pfizer/BioNTech din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) pentru grupa de vârstă 12-15 ani. O decizie în acest sens urmează să fie anunţată de EMA în iunie.

Statele Unite au dat undă verde folosirii vaccinului Pfizer/BionNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Niciun vaccin nu a fost administrat până în prezent copiilor care sunt mai puţin expuşi la cazuri severe de boală şi a căror vaccinare nu a reprezentat o prioritate.

Germania a crescut semnificativ ritmul campaniei de vaccinare în ultimele săptămâni, injectând peste un milion de doze în unele zile. Cinci milioane de persoane au fost vaccinate în aprilie, adică mai mult decât în cele trei luni anterioare, a precizat ministrul Jens Spahn.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite