Germania ar putea instrui militari ucraineni să folosească sisteme de armament avansate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Berlinul a ales să nu facă publice toate armele pe care le-a trimis în susţinerea Ucrainei, anunţă miercuri ministrul german de Externe Annalena Baerbock.

 Annalena Baerbock precizează că Gemrania urmează să ajute Ucraina atât la mentenanţa unor sisteme de armament mai avansate pe care le-ar putea cumpăra, cât şi prin formarea unor militari în utilizarea acestora, relatează AFP.

”Noi am livrat rachete antitanc (de tip) Stinger şi alte lucruri despre care nu am vorbit niciodată în mod public, pentru ca aceste livrări să poată avea loc rapid”, subliniază Annalena Baerbock la Riga, într-o conferinţă de presă cu omologul său leton Edgars Rinkēvičs.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi după discuţiile cu aliaţii occidentali că Germania va ajuta Ucraina financiar să-şi procure arme de fabricaţie germană ce pot fi livrate rapid de industria de armament. 

„Vom oferi banii necesari pentru achiziţia armelor. Scopul este de a întări armata ucraineană, astfel încât să poată respinge atacul rusesc”, a spus Scholz. 

Printre aceste echipamente sunt arme antiaeriene şi antitanc.

    

Întrebat dacă ţara sa va livra armament greu precum tancuri Leopard de ultimă generaţie, Scholz a spus că Berlinul şi aliaţii occidentali au ajuns la concluzia că este logic ca Ucraina să primească arme pe care ştie deja să le folosească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite