Germania. Aproape 13.000 de persoane au fost evacuate după descoperirea unei bombe din al Doilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bomba a fost găsită pe un şantier din cartierul Gallus FOTO EPA-EFE
Bomba a fost găsită pe un şantier din cartierul Gallus FOTO EPA-EFE

Aproximativ 12.800 de persoane au fost evacuate, duminică, la Frankfurt, pentru a se putea dezamorsa o bombă britanică de 500 de kilograme, datând din al Doilea Război Mondial, au anunţat autorităţile germane, potrivit AFP.

Bomba a fost descoperită pe un şantier din cartierul Gallus şi zona a fost eliberată pe o rază de 700 de metri din cauza pagubelor care ar fi putut fi provocate de bombă.

La ora locală 15.35, pompierii din Frankfurt au anunţat că bomba a fost dezamorsată cu succes: “Respiră, Frankfurt! Bomba din cel de-al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată cu succes. Barierele din zona de risc sunt ridicate. Mulţumim, Frankfurt! Mulţumim tuturor celor implicaţi!”.

La 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania încă există bombe care nu au explodat şi care sunt găsite în timpul lucrărilor de construcţie. În acest an au fost dezamorsate şapte bombe descoperite în timpul lucrărilor de construcţie a primei fabrici Tesla din Europa, în apropiere de Berlin. Alte bombe s-au găsit în acest an la Koln şi Dortmund.

În 2017, 65.000 de oameni au fost evacuaţi la Frankfurt după descoperirea unei bombe de 1,4 tone.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite