Gérard Depardieu, dezlănţuit: „Francezii sunt trişti ca moartea. Suntem conduşi de Apple şi Zuckerberg“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Gérard Depardieu susţine că nu a plecat din Franţa din cauza problemelor fiscale, ci din cauza halului în care au ajuns compatrioţii săi.

Le Figaro l-a contactat pe Gérard Depardieu pentru a vorbi despre noua sa carte, „Monstre“ („Monstru“), ce va fi publicată în curând în Franţa. Actorul a acceptat interviul, dar discuţia nu s-a axat deloc pe carte. El a vorbit despre multe lucruri, trecând singur de la un subiect la altul, inclusiv asupra motivului pentru care a plecat din Franţa, relatează jurnalistul care l-a intervievat.

Odată plecat din Franţa, Depardieu şi-a cumpărat o casă în Belgia, apoi a devenit cetăţean al Federaţiei Ruse în 2013. Presa a scris la acea vreme despre problemele sale cu Fiscul. Actorul, ajuns acum la 68 de ani, susţine că altceva l-a determinat să renunţe la ţara sa natală.

„Contrar tuturor lucrurilor spuse de jurnalişti, nu problemele cu Fiscul m-au făcut să plec. Nu. Dacă asta ar fi fost cauza, aş fi plecat mai devreme! Îmi plăteam obligaţiile, nu mă plângeam“, a început el să se destăinuie.

„Ceea ce nu suport, iar din cauza asta ţara mea mă deranjează, este că francezii sunt trişti ca moartea“, a continuat el.

„Ei nu îndrăznesc nici măcar să se uite la pământul lor, deoarece le e ruşine. Franţa este o ţară foarte frumoasă, dar cu oameni pierduţi“, a adăugat actorul.

„L-am depăşit pe (George, n. red.) Orwell. Suntem în «Fauna spaţiului» a lui (Alfred Elton, n. red.) Van Vogt, unde nimeni nu mai înţelege nimic. S-a terminat cu sufragiul universal, acum suntem conduşi de Apple şi (Mark, n. red.) Zuckerberg“, fondatorul popularei reţele sociale Facebook, a conchis Gérard Depardieu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite