Georgia neagă că încărcătura nucleară detonată pe podul Kerci a tranzitat teritoriul său

0
Publicat:

Autorităţile de la Tbilisi au negat miercuri că încărcătura explozivă care a avariat la 8 octombrie podul Kerci, care face legătura între peninsula ocupată Crimeea şi Rusia, ar fi tranzitat teritoriul Georgiei, aşa cum a informat Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), transmite EFE.

Explozia de pe podul Kerci FOTO Facebook
Explozia de pe podul Kerci FOTO Facebook

„Frontiera Georgiei nu a fost traversată de niciun vagon şi de niciun camion cu explozibili”, a declarat viceministrul finanţelor, Gheorghi Kakauridze, la televiziunea publică.

Oficialul georgian a subliniat că acuzaţiile Rusiei în acest sens nu se susţin sub nicio formă.

„Partenerii noştri occidentali, SUA şi Uniunea Europeană, cunosc foarte bine felul în care controlăm vămile”, a insistat Kakauridze.

El a adăugat că, în cazul în care vor fi prezentate argumente întemeiate care să indice că acel transport a trecut frontiera Georgiei, autorităţile vor deschide o anchetă.

„Însă nu văd niciun motiv să intru acum în explicaţii. Ştiu că această încărcătură nu a trecut frontiera Georgiei”, a insistat el.

FSB a anunţat miercuri arestarea a opt persoane presupus implicate în atentatul cu bombă asupra podului Kerci.

Potrivit FSB, explozibilul a fost ascuns în cutii de „role de film” trimise în luna august din portul ucrainean Odesa, care ulterior au tranzitat Bulgaria, pe la Ruse, Georgia, prin portul Poti, şi Armenia, pe cale terestră, înainte de a intra în Rusia.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite