General ucrainean, despre Bahmut: Apărarea orașului este o „necesitate militară”

0
Publicat:

Apărarea orașului Bahmut, situat în regiunea Donețk, constituie o „necesitate militară”, afirmă comandantul Forțelor Terestre ale armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski.

Soldați ucraineni pe tancuri în Bahmut FOTO Profimedia
Soldați ucraineni pe tancuri în Bahmut FOTO Profimedia

Potrivit generalului Sîrski, forțele armate ruse se dedau unor atacuri puternice la Bahmut, dar trupele ucrainene le respinge, cu toate că se confruntă cu unele „aspecte problematice”.

Generalul ucrainean a făcut această declarație în timpul unei vizite pe linia de apărare de la Bahmut, unde, potrivit lui, a luat „decizii operaţionale menite să consolideze capacităţile de descurajare şi de a provoca daune inamicului”.

Armata ucraineană nu a oferit detalii şi nici nu a precizat când a avut loc această vizită, dar comentariile lui Sîrski subliniază intenţia Ucrainei de a continua apărarea Bahmutului, în pofida numărului mare de morţi de acolo, relatează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres.

„Cea mai intensă fază a bătăliei pentru Bahmut continuă. Situaţia este constant dificilă. Inamicul suferă pierderi semnificative în resurse umane, arme şi echipamente militare, dar continuă să desfăşoare acţiuni ofensive”, a spus comandantul Forțelor Terestre ale armatei ucrainene.

Lăudând rezistenţa trupelor ucrainene în „condiţii extrem de dificile”, generalul Sîrski a mai declarat: „Apărarea Bahmutului în continuare se explică printr-o necesitate militară. Calculăm toate opţiunile posibile pentru evoluţia evenimentelor şi vom reacţiona în mod adecvat la situaţia actuală”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat de asemenea linia de apărare Bahmut, prliej cu care a înmânat medalii şi decoraţii unor militari care luptă acolo. Această vizită face parte probabil într-un efort de ridicare a moralului, în contextul în care armata ucraineană se pregăteşte pentru o posibilă contraofensivă după 13 luni de război.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a apreciat sâmbătă că situaţia este în curs de „stabilizare” în jurul Bahmut.

Conducerea militară a Rusiei susține la rândul ei că orașul Bahmit este vital pentru finalizarea cuceririi întregii regiuni industriale Donbas din estul Ucrainei, unul dintre principalele sale obiective de război.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite